myCuby (ingrediënt)

Suzan Wiltinge 11-02-2019
733 keer bekeken 0 reacties

Woonblik toont jou, als ontwikkelaar, bouwer of beheerder van woningen, recepten en ingrediënten voor het wonen van morgen. Een recept laat je kant-en-klare oplossingen om te wonen zien. Een recept is voor herhaling vatbaar. Recepten zijn geperfectioneerd en ergens in Oost-NL (bijna) gerealiseerd. Zonder goede ingrediënten geen innovatieve recepten. Ingrediënten kunnen op verrassende wijze worden gecombineerd tot smakelijke woningen. Gebruik Woonblik als ‘kaartenbak’ om je te laten inspireren, als spelvorm voor de ontwikkeling van projecten en laat je uitdagen om leemtes te vullen.

Hoe blijft Woonblik actueel?
Alle ingrediënten en recepten in Woonblik zijn te zien op deze site. Daarnaast is er een écht Woonblik: een blik met kaarten van alle recepten. Woonblik wordt doorlopend aangevuld met nieuwe recepten en ingrediënten. Er is natuurlijk ook ruimte om jouw recept of ingrediënt toe te voegen aan (de digitale variant van) Woonblik. Mail jouw recept of ingrediënt daarvoor naar woonkeuken@overijssel.nl.

Maatschappelijke opgaven
Innovatieve recepten en ingrediënten worden ontwikkeld om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden. De producten in Woonblik bieden oplossingen voor:

1.

Overbodig en gemakzuchtig gebruik van grondstoffen. De winning en grootschalige productie van grondstoffen heeft een enorme impact op het milieu, het natuurlandschap en de leefbaarheid van een gebied. De onverwoestbare afvalberg groeit gestaag en bepaalde bronnen raken langzaamaan op.

2.

Te hoge CO2 uitstoot, de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Het gebruik van fossiele brandstoffen om ons huis te verwarmen en voor vervoer hebben aandeel in de te grote CO2 uitstoot. Er zit 40 procent meer CO2 in de lucht dan 250 jaar geleden.

3.

(Ver)dringen op de woningmarkt. Dat het dringen is op de woningmarkt kent meerdere oorzaken, zoals het aantal (eenpersoons)huishouden dat groeit tot 2040 met meer dan 750.000, (arbeids)migratie en de frictie tussen vraag en aanbod in prijs, locatie en benodigde ruimte.

4.

Zorgvraagstukken die steeds vaker in de eigen omgeving moeten worden opgelost. Steeds vaker wonen mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, jong en oud, zelfstandig. Zorg komt, als het niet anders kan, aan huis.

 

 

myCUBY levert op maat gemaakte modulaire toiletruimtes en badkamers. De eenheden worden middels uitgewerkte 3D tekeningen geprefabriceerd en voorzien van uitsparingen voor afvoerleiding, elektra en verlichting. myCUBY kan volledig worden aangepast aan de wensen van de toekomstige eigenaar.

Feiten over myCUBY

Categorie

myCUBY

Kost

Toilet vanaf  €1800,-

Badkamer van €3750,- tot €6000,-, afhankelijk van afmeting en afwerking.

 

 

Levertijd

12 weken na definitief tekenwerk

Voldoet aan bouwbesluit

ja

Oppervlakte

aan te passen aan de vraag; altijd maatwerk

Status

myCUBY wordt gefabriceerd in Rijssen en is op diverse plekken te zien (o.a. Gasfabriek Deventer; Strijp S in Eindhoven; Misericordeplein Maastricht)

 

myCUBY draagt bij aan maatschappelijke opgave


(1 = weinig, 5 is veel)

  • Grondstoffenschaarste: 5

  • CO2 reductie: 3

  • Zorgvraagstukken: 3

  • Woningmarkt: 4

 

myCUBY blinkt uit in…

… het reduceren van grondstoffenschaarste.

myCUBY is flexibel en demontabel en daarmee eenvoudig te hergebruiken. Bovendien wordt myCUBY geproduceerd op een LEAN werkwijze, waarmee verspilling wordt tegengegaan. MyCUBY is laag in onderhoud voor de eindgebruiker door andere toepassing van materialen dan traditioneel, zoals folies in plaats van wandtegels.

myCUBY wil zich ontwikkelen in…

Het snel produceren van prefab sanitaire ruimtes. De woningmarkt vraagt een grote hoeveelheid woningen in korte tijd, myCUBY is hier de oplossing waar 2 tot 5 woningen mogelijk is in bouwsnelheid.

De schaarste aan technisch personeel neemt toe, myCUBY is zodanig ontwikkeld dat dit op de bouwplaats voor de sanitaire ruimtes geen probleem meer vormt.

Dit zonder af te doen aan de kwaliteit die gewenst is.

Meer informatie

Naam product/concept

myCUBY

Contactpersoon

Niek Brand

Telefoon contactpersoon*

0548 514885

E-mail contactpersoon*

nbrand@demors.nl

Meer informatie

www.mycuby.nl

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen